MotoGP Oostenrijk 16/08- 18/08/2024

RACE REPORT | MotoGP Oostenrijk 2023

Francesco Bagnaia heeft de Oostenrijkse MotoGP Sprint Race gewonnen en zijn voorsprong in het kampioenschap met 46 punten vergroot ten opzichte van zijn naaste rivaal Jorge Martin. De race, die zaterdag werd verreden op het Red Bull circuit, was getuige van Bagnaia's dominantie en hij boekte zijn vierde overwinning in de Sprint Race. Zijn overwinning verstevigt zijn positie aan de top van het klassement, terwijl hij ernaar streeft om zijn status als wereldkampioen te behouden.

Meteen vanaf de start had Bagnaia een snelle voorsprong. Er ontstond echter chaos tijdens de eerste poging in bocht 1, wat resulteerde in crashes voor Fabio Quartararo, Johann Zarco (volgens geruchten bezig met een overstap naar LCR Honda voor 2024), Miguel Oliveira en Marco Bezzecchi. Naarmate de race vorderde, crashte Takaaki Nakagami, waardoor hij zich terugtrok uit de race en een medische keuring nodig had. Luca Marini viel ook uit na een gevecht met Jorge Martin, maar de wedstrijdleiding besloot geen verdere actie te ondernemen.

Op de tweede plaats eindigde KTM's Brad Binder op het podium tijdens de Grand Prix van zijn team. Jorge Martin, die aanvankelijk als 12e van start ging, wist de laatste podiumplaats te bemachtigen. Gresini's Alex Marquez eiste de vierde plek op.

Bagnaia's dominantie gedurende de race zorgde ervoor dat hij meer dan twee seconden voor zijn naaste concurrent finishte. Deze overwinning verstevigt zijn voorsprong in de race om het kampioenschap, met een aanzienlijke achterstand van 46 punten op Martin en een voorsprong van 59 punten op Bezzecchi. Jack Miller volgt op de voet in het klassement, terwijl Pol Espargaro een indrukwekkende terugkeer maakte naar de competitie en de zesde plaats pakte na een onderbreking van vier maanden door een zware crash tijdens de openingsrace in Portimao, Portugal. Zijn broer Aleix Espargaro eiste de zevende positie op.

Maverick Vinales, gestart als 13e, liet een uitstekende prestatie zien en won zeven posities gedurende de race. Ondanks dat hij betrokken raakte bij het incident in bocht 1, wist Vinales zich te herstellen en de achtste plaats te bemachtigen, net voor Yamaha's Franco Morbidelli.

Neem contact met ons op voor vragen. Wij zijn er voor u en staan klaar om te antwoorden.